[O1] Obroty i brak przyśpieszenia.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lucass22
    Classic
    • 2012
    • 3

Zamieszczone przez soszek81
    aby usłyszeć na AMSie to cykanie które opisałem, musiałem wyłączyć radio, wyłączyć CB ... oraz poczekać aż nie będzie w pobliżu przejeżdżało żadne auto oraz przysłuchiwać się konkretnie jak przekręcałem kluczyk.
    :haha:

Zamieszczone przez soszek81
    PS - nie dajmy się zwariować
    właśnie
  • zimny18
    Classic
    • 2011
    • 14

Witam. Mam problem z moja octavią. Mianowicie podczas szybkiego dodawania gazu auto zaczyna się jak gdyby dławić. Rosną obroty a nie rośnie prędkość a autem lekko szarpie jak by miało zgasnąć. I po woli prędkość wzrasta na obrotach powyżej 3tys jest OK. Dzieje się tak na każdym biegu może mniej na wyższych. Dlatego mi nie pasuje tutaj watek o kończącym się sprzęgle. Dodam jeszcze że dzieje się tak tylko na benzynie. Gdy jeżdżę na gazie auto sprawuje się normalnie przyspiesza tak jak należy. Nie szarpie i obroty rosną współmiernie do prędkości. Czym może być spowodowany taki stan rzeczy?

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Jeżeli wzrastają obroty, a prędkość nie, to sprzęgło ślizga innej opcji nie ma.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kabanos13, pisze że na gazie nie ma takich objawów to sprzęgło raczej odpada, poza tym raczej ślizga się na wyższych biegach

Komentarz

• kabanos
          RS
          • 2011
          • 4544
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Nie doczytałem. To może mieszanka za bogata i nie może silnik przetrawić? Trzeba by pewnie pomyśleć o wyregulowaniu benzynki.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• grzesiu2400
            Ambiente
            • 2009
            • 193
            • Octavia I (1U2)
            • AKL 1.6 MPI 101 KM

Może się mylę ale powodem może być sonda lambda. Ponieważ w LPG sekwencji wartości z sondy są tylko potrzebne do dokładniejszej jej regulacji a nie dawkowania gazu a w przypadku benzyny może zalewa. Proponuję podłączenie pod VAG i będzie jaśniej.

Komentarz

• zimny18
              Classic
              • 2011
              • 14

No nic bede po wyplacie sie musial wybrac do mechanika. Z racji ze glownie jezdze na gazie to bardzo mnie to nie martwi ale jednak wolalbym aby wszystko bylo w porzadku. Oby skonczylo sie tylko na jakiejs niedrogiej regulacji. Dziekuje za sugestie.

[ Dodano: Pon 30 Maj, 11 08:49 ]
              A czy może to być spowodowane aparatem zaplonowym?
              bo cos mi miechanik ostatnio mowil ze jak zdobede go z jakiegos uzywanego samochodu to warto by bylo go wymienic. ale tez kazal dalej jezdzic wiec zapomnialem.

Komentarz

Pracuję...